3 Şubat 2013 Pazar

Başkentlerin ayırıcı özellikleri nelerdir ?

Başkentlerin ayırıcı özellikleri nelerdir ? : Başkentler , ülkelerin tarihini simgeleyen bir yapıya sahiptirler . Mesela Londra , İngiltere ' nin başkentidir . Fransa ' nın başkenti Paris ' tir . Türkiye ' nin başkenti Ankara ' dır . Bu şehirler tarihin gizemlerini barındırırlar .
Başkentlerde ulaşım ön plana çok çıkar . Yatırımların bir kısmı yola yapılır .Örneğin Melih Gökçek , bol bol , Ankara ' da yol yapmıştır .
Ankara ' da turistik yerler vardır elbette . Orada lunaparklar yapılmıştır . Sincan ' da " Harikalar Diyarı " isimli bir gezi amaçlı yer çok fonksiyonlu bir yapıya sahiptir .
Devletin merkezi Ankara ' dadır . TBMM ' den bahsediyorum tabii ki . Bakanlar Kurulu toplantıları Ankara ' da yapılır . Çankaya ' da cumhurbaşkanı ve eşi oturur mesela .
Ankara , Kurtuluş Savaşı sırasında bir kasabaydı . Fakat sonradan yatırımlarla yolu olan bir yapıya kavuştu .
Ankara , demiryollarının bittiği yerdeydi . Bu bakımdan Atatürk ve arkadaşları burayı kendilerine mesken seçtiler .Ve bir hatıra olarak bize Ankara başkent olarak kalabilmiştir .

1 Şubat 2013 Cuma

Bitap , bitap düşmek ve bitabâne ne demektir ?

Bitap : Takatsiz , yorgun , güçsüz , bitkin demektir .
Bitap düşmek : Bitkin duruma gelmek .
Bitabâne : Bitkin bir şekilde demektir .

Bithynia neresidir ?

Bithynia : Eski bir Yunan krallığıdır . Keyhüsrev ve halefleri tarafından fethedildi . Fakat Selefkiler zamanında bağımsızlığa kavuştu . Buraya gerçek anlamını kazandıranlar Yunanlı krallar olmuştur . Bir Yunan kralı M.ö. 57' de burayı Roma ' ya bırakmıştır . Daha sonradan burası bir Roma eyaleti haline geldi .

Nevruz kelimesinin anlamı

Nevruz: Bir isimdir. Farsça’dan gelmedir. Eski bir inanı ş a g ö re, y ı l ı n ve bahar ı n ilk g ü n ü kabul edilen ve do ğ an ı n yenid...