26 Şubat 2016 Cuma

Köpek dişi ne demektir ?

Köpek dişi : Anatomi ile ilgili bir addır . Azı dişleriyle kesici dişler arasında altlı üstlü birer tane bulunan ve yiyecekleri parçalamaya yarayan dişlerden her birine denilir .

23 Şubat 2016 Salı

Liyakat ne demektir ?

Liyakat : Arapça kökenli bir isimdir . 1) Yararlık , işin ehli olma , değerlilik . 2) İktidar , hüner , fazilet , kabiliyet .

22 Şubat 2016 Pazartesi

Lökoplast ne demektir ?

Lökoplast : Biyolojik bir isimdir . Bitki hücrelerinde bulunan ve nişasta depo eden , renksiz plastidler demektir .

14 Şubat 2016 Pazar

Kulağakaçan ne demektir ?

Kulağakaçan : Zoolojiyle ilgili bir isimdir . Düzkanatlılardan , karnında iki kıskacı olan ve sebze ve meyvelere zarar veren bir tür böcektir .

12 Şubat 2016 Cuma

Ecrehou neresidir ?

Ecrehou : Manş denizinde bir adacıklar topluluğudur . Fransa ile Büyük Britanya arasında Ecrehou ve Minquier ‘ lerde balık avlanması konusunda bir sözleşme yapıldı . Sorun Uluslararası Adalet Divanı tarafından çözülecekti . 1953 ‘ te La Haye Divanı ‘ nın kararıyla Ecrehou ve Minquier ‘ ler Büyük Britanya ‘ ya bırakıldı . 

Harekî ne demektir ?

Harekî : Arapça kökenli bir sıfattır . Devrimsel , hareket eden demektir .

10 Şubat 2016 Çarşamba

1. Kılıç Arslan kimdir ?

Kılıç Arslan 1 : 1107 yılı civarında yaşamıştır . Anadolu Selçuklu Devleti ‘ nin 3. hükümdarıdır . Haçlılara karşı başarılı savaşlar yapmıştır . 

7 Şubat 2016 Pazar

Big Bang ' in hikayesi hakkında söylenenler nelerdir ?

Big Bang , aslında gerçek bir patlama değildir . Bu , daha çok hızla şişen bir balona benzetilebilir . Evren , büyümüş ve soğuyarak madde oluşmuştur . 12 milyar yıl önce galaksiler oluşmaya başladı . 5 milyar yıl önce de güneş ve sistemi Samanyolu galaksisinde orta boy bir yıldızın etrafında oluştu .

Evrenin oluşumu hakkında söylenenler nelerdir ?

Tam olarak bilinmemekle birlikte evrenin yaşının 15 milyar yıl olduğu tahmin edilmektedir . Evreni oluşturan 200 milyar galaksi sürekli olarak birbirlerinden uzaklaşıyorlar . Tahmini olarak evrenin saf , küçük bir noktacıktan meydana geldiği sanılıyor . Bu noktanın büyümesine Big Bang ( Büyük Patlama ) adı veriliyor . Big Bang , günümüzde evren hakkında en çok kabul gören bir teoridir .

5 Şubat 2016 Cuma

Kurmay ne demektir ?

Kurmay : Bir isimdir . Komutanlara yardımcı yetiştirilmiş subay veya subay kuruludur .

Nevruz kelimesinin anlamı

Nevruz: Bir isimdir. Farsça’dan gelmedir. Eski bir inanı ş a g ö re, y ı l ı n ve bahar ı n ilk g ü n ü kabul edilen ve do ğ an ı n yenid...