31 Aralık 2013 Salı

Endotermik , endotermik bileşik ve endotermik tepkime nedir ?

Endotermik : Bir kimya terimidir . Fransızca kökenlidir ve " endothermique " kelimesinden gelmektedir .
Endotermik bileşik : Isı emmeyle basit cisimlerden oluşan bileşiktir . Dışarıya ısı verilmesi durumunda bileşik ekzotermik olur .
Endotermik tepkime : Isı emmeyle oluşan tepkimedir .

28 Aralık 2013 Cumartesi

İlithye nasıl bir tanrıdır ?

İlithye : Doğum tanrıçasıdır . Eski Yunan ' da Artemis ' e , Hera ' ya veya Zeus ve karısının bir kızı olan bağımsız bir tanrıçaya bu isim verilir .

Medler nasıl bir uygarlık kurmuşlardır ?

Medler nasıl bir uygarlık kurmuşlardır ? : Medler , Elamlılardan sonra İran topraklarında kurulmuş bir medeniyettir . Yunanca " media " denilen bir toplululuktu Medler .
Persleri aşağılayan bir anlayışa sahiptiler . Persleri " sığıntı " olarak görüyorlardı .
Medler etkin oldukları topraklarda tam bir bürokrasi oluşturmamışlardır . Babil devleti ile işbirliğine giderek Assur İmparatorluğu ' na son vermişlerdir . Assur toprakları Babil ' e kalmıştır . Medler ise Orta Anadolu ' da topraklarında keyfi bir hüküm sürmekteydiler .
Daha sonra 2. Kyros , Babillilerle işbirliğine giderek Medleri yıkmıştır . O dönemden sonra artık köle Persler efendi , üstün Medler ise tutsak oldular .
Medler çok güçlü bir devlet kurmamışlardır . Dediğim gibi bir bürokrasi oluşturmamışlardır .
Assurluları yendikten sonra Assur topraklarına sahip olmayı tercih etmemişlerdir . Med kültürü , İran kültürünün oluşmasında baş etkenlerden biridir .

15 Aralık 2013 Pazar

Mahsun Kırmızıgül ' ün Kardeşlik Türküsü ' nün anlamı nedir ?

http://bilgim.myartsonline.com/mahsunkirmizigulkardeslikturkusu.html

Evrenin özü nereden geliyor ?

Tam olarak bilinmemekle birlikte evrenin yaşının 15 milyar yıl olduğu tahmin ediliyor . Evren , sürekli genişliyor ve de evrendeki 200 milyar galaksi büyüyerek sürekli birbirinden uzaklaşıyor .
Evrenin sıcak , yoğun ve küçük bir nokta olduğu ve saf bir enerjiden oluştuğu tahmin ediliyor . Bu enerji evrenin enerjisini , uzayı ve maddeyi oluşturmuştur . Bu küçük nokta 15 milyar yıl önce büyümeye başladı . Bu olaya Big Bang ( Büyük Patlama ) adı veriliyor .Big Bang evrenin oluşumunu açıklayan teoriler içerisinde bu gün en çok kabul görenidir .

9 Aralık 2013 Pazartesi

Ejderdehan ne demektir ?

Ejderdehan : Bir bileşik isimdir . Farsça ejder ve dehan > ağız ' dan ejderdehan > ejder ağızlı sözü türetilmiştir . 16. yy. ın son yarısıyla 17. yy. da Türkler tarafından kullanılmış bir cins toptur . Savaşlarda kolaylık sağlardı .

Asgari ücretin yükseltilmesiyle ilgili bir çözüm

Hedef : Asgari ücretin memur maaşlarına en yakın seviyeye getirilmesi
Çözüm :  Milli piyangodan % 5 ' lik bölüm asgari ücrete yansıtılacak .
Gerekçesi : Asgari ücretle yaşam zor .
Gerçekleşmesi kesin olan hali : Milli piyango gelirlerinin % 5 ' lik bölümü asgari ücretlilerin maaşlarına devlet tarafından eklenecek .
Gerçekleşme süreci nasıl olacak ? : Devletin , asgari ücretlilerin geliri konusunda bir şeyler yapması gerektiği tartışılacak . Ve de milli piyango gelirlerinin bu iş için biçilmiş kaftan olduğu görülüp bu yöntem uygulanacak .
Gerçekleşmesi kesin olan zamanı : 2015-2026 arası

8 Aralık 2013 Pazar

Kültür - küreselleşme ilişkisi nasıl açıklanabilir ?

Kültür - küreselleşme ilişkisi nasıl açıklanabilir ? : Kültür bir toplumsal birleştiricilik vasfına sahip bir olgudur . Kültürsüz toplum yoktur . Kültür , bir simge üretme etkinliğidir .
Küreselleşme ise ekonomik anlamda bir öğedir . Küreselleşen dünya aynı beğenileri oluşturmaya yarar . Ortak bir beğeni algısı yaratılır .
Popüler kültür , pazarlanan kültür ürünlerinin etkisini arttıran ve elit kültürden farklı bir olgudur .
Küreselleşen dünya , popüler kültür sayesinde ürünlerini dünya pazarına sunar . Mc Donalds gibi restoran zincirleri küreselleşen dünyanın popüler kültürden yararlandığının bir göstergesidir .
Kültür anlamı çok kapsamlı bir olgudur . Kültürel küreselleşme de kültür ürünlerinin empoze edilmesiyle ilgili bir olgudur .
Kültürü üreten varlık insandır . Aydınlanma çağının temel nesnesi insan ve düşüncedir . " Cogito ergo sum " sözü ünlü filozof Rene Descartes ' a aittir . Yani " düşünüyorum , öyleyse varım . " sözü ... Aydınlanma düşüncesinin temel felsefelerini gösteren bir ifade ...
Küreselleşme , yerel kültürleri bir zenginlik unsuru sayar . Fakat tek tipleştirici etkisi de aşikardır .

6 Aralık 2013 Cuma

Fikir özgürlüğünün pekiştirilmesi çözüm -1-

Hedef : İnanç özgürlüğünün pekiştirilmesi
Çözüm :  Başı örtülü kadınların reklam yıldızı olması sağlanacak .
Gerekçesi : Herkesin inancında hür olduğu ispatlanmalı .
Gerçekleşmesi kesin olan hali : Reklamlarda büyük oranda başı örtülü kadınlar oynayacak . Sucuk reklamlarından baharat reklamlarına kadar birçok reklamda başı örtülü kadınlar yıldızlaşacak .
Gerçekleşme süreci nasıl olacak ? : Reklamcıların kendilerini farklı tarzda ifade etmesi gerektiği düşünülecek . Reklamcılar da bunu dikkate alarak yeni yıldızlar arayacaklar ve de başı örtülü kadınları keşfedecekler .
Gerçekleşmesi kesin olan zamanı : 2015-2024 arası

Nevruz kelimesinin anlamı

Nevruz: Bir isimdir. Farsça’dan gelmedir. Eski bir inanı ş a g ö re, y ı l ı n ve bahar ı n ilk g ü n ü kabul edilen ve do ğ an ı n yenid...