25 Şubat 2014 Salı

Psikoloji hangi alanları kapsar ?

PSİKOLOJİNİN TANIMI VE KAPSAMI İLE İLGİLİ
Günlük yaşantımızda davranışlarımız söz konusu olduğunda bunu anlamaya çalışan pek çok bilim alanıyla karşılaşırız . Davranışlar ; kişilerin yaptığı ve ölçülebilen her şeydir . Zihinsel süreçler de hatırlama gibi etkinliklerdir .
İşte davranışları ve zihinsel süreçleri anlamaya çalışan bir bilim vardır , o da psikolojidir . Psikologlar günlük yaşantıda sorduğumuz sorulara benzer sorularla uğraşırlar . Sadece davranışlar değil algı , motivasyon , tutumlar , rüyalar gibi geniş bir yelpazeye de hitap ederler .
Günümüzde psikologların sorduğu sorulara benzer konuları işleyen nice edebiyatçılar , sanatçılar , bilim insanları vardır . Fakat psikoloji sistemli , güvenilir ve amprik ( duyulara , deneyime dayalı ) veriler sağlar .

Psikologlar bu bilimin bilgileriyle pek çok sorunu gidermekte , ihtiyacı olanlar bu bilimden faydalanmaktadır . Yeni davranışlar edinmede de bu bilgiler kullanılmaktadır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nevruz kelimesinin anlamı

Nevruz: Bir isimdir. Farsça’dan gelmedir. Eski bir inanı ş a g ö re, y ı l ı n ve bahar ı n ilk g ü n ü kabul edilen ve do ğ an ı n yenid...