23 Kasım 2015 Pazartesi

Ezme eczacılıkta ne demektir ? Meyve ezmesi nedir ?

Ezme ( Eczacılıkta ) : Bitkilerin etli ve yumuşak kısımlarını macun kıvamına getirmek üzere parçalamak , katı ve telsel kısımlarını ise süzerek ayıklama işlemidir . Bitkilerin macun haline gelmesi aşamalar gerektiren bir süreçtir .

( Mutfakla ilgili ) Meyve ezmesi : Kurutulmuş meyvalarla yapılan şekerleme demektir . Meyve ezmesinin meyvesine göre tadı farklıdır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nevruz kelimesinin anlamı

Nevruz: Bir isimdir. Farsça’dan gelmedir. Eski bir inanı ş a g ö re, y ı l ı n ve bahar ı n ilk g ü n ü kabul edilen ve do ğ an ı n yenid...