9 Kasım 2012 Cuma

Kitle iletişiminin yapısı nasıl bir görünüm arz etmektedir ?

Kitle iletişiminin yapısı nasıl bir görünüm arz etmektedir ? : Kitle iletişimi , kaynak iletişimcilerin alıcı bir kesime iletiler yollaması demektir . Kaynak iletişimciler , bu işin uzmanı olmuş kimselerdir . Sinema , TV , radyo , gazete , internet gibi alanlarda kaynak iletişimciler bu işi uzman bir kadroyla yapmaktadırlar .
Kitle iletişiminde alıcı kesimin bilinmesi ve özelliklerinin tek tek bilinmesine imkan yoktur . Bir TV kanalında bir programı açıp seyredenler , o programın hedef kitlesini oluşturmaktadırlar .
İleti , uzman kadroyla yapılır . Kısaca bu bir ekip işidir . Tek kişinin çalışmasıyla ortaya çıkmamaktadır .
Kaynak iletişimciler , kaynak kesimi meydana getirir . Alıcılar ise tek bir birey değil bir kitleyi oluşturan unsurlara sahiptir .
Kitle iletişiminde hızlı ve sürekli iletiler yollanır . İletilerin sık aralıklarla değişmesi mümkündür .
Bir TV programında alıcı kesime yönelik iletiler planlanırken sanki o kişilerin her birine yönelik ortalama bir anlam taşıyan metinlerin düzenlenmesi son derece önemlidir . Böylece ortalama olarak bir bireyin anlayabileceği anlamlar yaratılmış olur .
Kitle iletişiminde alıcılar herhangi bir olanağa sahipseler bu iletileri alabilmektedirler .Bir TV programı için anten ve alıcı varsa o yayınlar kolayca izlenebilmektedir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nevruz kelimesinin anlamı

Nevruz: Bir isimdir. Farsça’dan gelmedir. Eski bir inanı ş a g ö re, y ı l ı n ve bahar ı n ilk g ü n ü kabul edilen ve do ğ an ı n yenid...