8 Kasım 2012 Perşembe

İkna edici iletişimin önemi nedir ?

İkna edici iletişimin önemi nedir ? : İkna etmek , var olan tutumları istendik yönde değiştirmeyi hedef alan bir yaklaşım olarak tanımlanabilir . İkna edici iletişim denilen bu iletişim her tür iletişimde karşımıza çıkabilir .İknacı , reklamveren ya da halkla ilişkilerci olabilir .
Tutum , bir psikolojik objeyle ilgili duygu , düşünce , davranışların oluşturduğu bir eğilim olarak tanımlanabilir .Tutumu değiştirilmek istenen kişiler iknaya karşı direnç gösterebilirler . Bunda öğrenmenin etkisi önemlidir .
İknada giyim kuşam kadar davranışlar da önemlidir . Kişilerin güdüleri doyurulmazsa o zaman tutumun değişmesi söz konusu olmayabilir .
İkna edici iletişim , iknacının tutumları değiştirmeye yönelik iletişimidir . Tutum sahibi olmak , bir bireye atfedilen bir özelliktir . Grup ve kitle tutumlarından da bahsedebilirsek de tutum ilk planda bir bireyin özelliğidir .
İknaya karşı dirençte inanılırlık önem taşır . Kandırmaya yönelik bir iletişimde pek fazla ikna olmak mümkün değildir .
Halkla ilişkiler , var olan tutumları pekiştirmek ya da olmayan olumlu veya olumsuz bir tutumu oluşturmaya yönelik bir çabanın içindedir .
Reklamlar da tutum değiştirmeye yönelik olarak hazırlanır . Reklamların da ikna edici olmayanları elbette mevcuttur .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nevruz kelimesinin anlamı

Nevruz: Bir isimdir. Farsça’dan gelmedir. Eski bir inanı ş a g ö re, y ı l ı n ve bahar ı n ilk g ü n ü kabul edilen ve do ğ an ı n yenid...