8 Kasım 2012 Perşembe

İletişim için gereken durumlar nelerdir ?

İletişim için gereken durumlar nelerdir ? : İletişim , anlamların paylaşılması sürecidir .Paylaşma , esas olmalıdır . Zıtlaşma ve kutuplaşma hedef olmamalıdır .
Zıtlaşma üzerine kurulu bir iletişim kopabilir . Savunucu iletişim adı da verilen bu iletişim şeklinde savunma yanıtını vermek hedef olmaktadır .Halbuki destekleyici iletişim olsaydı paylaşma gerçekleşebilirdi .
İletişim olmasaydı kanaatlerimizi öğrenemezdik . Kanaat kişilerin inandığı ve benimsediği değerlerden oluşur . Benimsenen değerlere uygun kişilerin referans çerçevesinde bulunan bir iletişim paylaşılan değerleri yansıtabilir .
Savunucu iletişim hayatta karşılaştığımız örnekleri olan bir iletişimdir . Kişiler hayatta dinlemeyi de bilmelidirler . Dinlemek , anlamak için şarttır . Dinlemek , savunucu iletişimi destekleyici iletişime dönüştüren unsurları ihtiva eder .
Dinlemenin yöntemleri ve teknikleri vardır . Dikkat son derece önemlidir . Dinlemede de dikkat sağlanabilmesi için kişilerin gereksinimlerine uygun bir iletişim sürdürmek zorundayız .
İletişim , kişiler arasında anlamları paylaşmakla olabilir .Bu bakımdan dikkat çekici konuşma yapmak için pratikler yapmalıdır .
Uygun kişilerle iletişim kurmak için hedefimizi belirlememiz gerekir .İletişim hedefinin saptanmaması asıl öğelerin iletişimde elde edilmemesine neden olabilir . İletişimde çatışma olmamalıdır .Çatışmayla kurulan bir iletişim kişileri fazladan yormaktan başka bir şey değildir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nevruz kelimesinin anlamı

Nevruz: Bir isimdir. Farsça’dan gelmedir. Eski bir inanı ş a g ö re, y ı l ı n ve bahar ı n ilk g ü n ü kabul edilen ve do ğ an ı n yenid...