24 Ocak 2013 Perşembe

Eğitimde okul içi ilişkiler nasıl düzenlenmelidir ?

Eğitimde okul içi ilişkiler nasıl düzenlenmelidir ? : Okul , bürokratik dengenin oturduğu bir organizasyondur . Okulda öğretmen - öğrenci ilişkisi karşılıklı saygıya ve sevgiye dayalı olarak yürütülmelidir . Karşılıklı anlayış , aşırı serbestlik demek olmadığı gibi sıkı bir otoriterlik anlayışını da yansıtmamaktadır .
Veliler , çocuklarına daha fazla vakit ayırmalıdırlar . Öğrenci , ilgisiz ana babanın olduğu zamanlarda okula karşı soğuma hissedebilmektedir .
Veliler , aşırı hoşgörü göstermekten de sakınmalıdırlar . Başıboş çocuk , şımarık ve de düzeni bozucu davranabilir .
Okulda öğretmenin amiri olan müdür de resmi yetkisini zaman zaman aşmalıdır . Yani biraz daha samimi ve sıcak olmaya çalışmalıdır .
Okul , öğretmenin tarafsız davranması gereken bir kurumdur . Özellikle siyasi konularda tarafsız kalmaya özen göstermelidir öğretmen .
Şiddet de gerek okulda dayak , gerekse öğretmenlere karşı şiddet olarak ortaya çıkabilmektedir .Özellikle kitle iletişim araçlarının şiddeti özendiren yapımlarda gösterdiği model olma rolü , şiddete temel olmaktadır .
Okul , sadece bir bina değildir . Okul dışı geziler , ziyaretler de öğrenme ortamı için birer araçtırlar .
Müdürün aşırı serbest tutumu da doğru değildir . Okul içi disiplinin sağlanmasında müdürün formal yapısını kullanması elbette gereklidir .
Okul , dayağın olmadığı bir öğretmenlik anlayışıyla daha da ilerilere gidebilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nevruz kelimesinin anlamı

Nevruz: Bir isimdir. Farsça’dan gelmedir. Eski bir inanı ş a g ö re, y ı l ı n ve bahar ı n ilk g ü n ü kabul edilen ve do ğ an ı n yenid...