Sosyolojik bakış açısı eğitime ne yönlerden bakmaktadır ? : Eğitim , davranış değiştirme sürecidir . Eğitimle toplumsallaşma sağlanabilir . Eğitimde sosyolojik bakış açısı eğitimin kültürle ilişkisi üzerine kuruludur .
Sosyoloji , toplum bilimidir . Toplumdaki olayları gözlemleyerek genellemeler yapmaya çalışır . Eğitim de kültürün ve toplumun bir parçası olduğu için sosyolojinin ilgi alanına girer .
Eğitim , toplumun genel anlayışını bireye benimseten bir süreçtir . Eğitimle birey , toplumda kendisine prestij de sağlar .
Sosyoloji , eğitime birçok yönden destek de olur . Eğitim sosyolojisi denilen alan işte bu desteğin simgesidir .
Eğitim , bireye bir meslek de sağlamalıdır . Toplumda bir statü ve saygınlık kazandırmalıdır .
Kültür , insanın yarattığı bütün değerleri kapsar . Eğitim de bir değerdir ve kültürün bir parçasıdır .
Eğitilmiş bir toplum , değişen bir toplumdur . Değişime açık ve de değişmeyi ilke haline getirmiş bireyler yaratır eğitim süreci .
Sosyoloji , bilim olarak gözlem , sınıflandırma ve yorum metodunu kullanır . Sosyolojide tek tek bireyler değil genele yansıyan oluşumlar incelenir .
Eğitimle aydınlanmış bir toplum , kültürünü geliştiren bir toplumdur . Kültür , sabit kalmaz . Zamanla kültür de değişime uğrar . Eğitim , işte bu değişimi topluma aşılayan bir olgudur .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Nevruz kelimesinin anlamı
Nevruz: Bir isimdir. Farsça’dan gelmedir. Eski bir inanı ş a g ö re, y ı l ı n ve bahar ı n ilk g ü n ü kabul edilen ve do ğ an ı n yenid...
-
Devrim ile ihtilal arasındaki farklar nelerdir ? : Devrim , devrilmek fiilinden türemiştir . Bir toplumun devrim geçirmiş olması o toplumda...
-
Ejsk : 1980 ‘ li yıllarda S.S.C.B ‘ de bir şehirdi . Azak denizine dökülen Eja nehri ağzındaydı . O zamanlarki nüfusu 55500 kişiydi . Sana...
-
Matematikte mutlak değer neden negatif olarak dışarıya çıkmaz ? | - 5 | = - ( - 5 ) = + 5 … Bu kural neden böyledir ? | + 5 | = + 5 ‘...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder