12 Şubat 2014 Çarşamba

Kişisel rehberlikte uzman öğretmenlere düşen görevler nelerdir ?

Kişisel rehberlikte uzman öğretmenlere düşen görevler nelerdir ? : Rehberlik ; yol gösterme , aydınlatma , bu vasıtayla kişiyi eğitme gibi anlamlara sahiptir .
Bir kişinin rehberliğe başvurmasının çeşitli sebepleri olabilir ; örneğin okul başarısı düşüktür . Ya da iyi konuşma zorluğu çekiyor olabilir .
Kişisel rehberlik , bireyin kendisini tanımasını , potansiyelinin farkında olmasını sağlayıcıdır .Birey , rehberlikte kendisini zorlayan problemleri nasıl çözebileceğini görür .
Kişisel rehberlik , okullarda psikolog veya sınıf öğretmenlerinin yapması gereken bir iştir . Sınıf öğretmenleri her bireyin farklı bir dünyası olduğunu görmeli ve bunları keşfetmeye çalışmalıdır .
Kendi potansiyelini göremeyen bir öğrenciye öğretmenleri yol gösterecektir . En az anne baba kadar karşılaşılan kişidir öğretmen . Bireyi toplumsallaşmaya itici bir unsur olmalıdır öğretmen .
Bir okulda öğretmenin olmaması düşünülemez . Öğretmen , öğrencileri tanımalıdır . Bireylerin kendilerini ifade etmesi ve kendisini anlatması bu bakımdan çok önemlidir .
Rehberlik her çağın ihtiyacı olan bir iştir . Lisedeki veya ilköğretimdeki bir öğrencinin her zaman ihtiyaç duyacağı bir alandır .
Bireylerin okul başarısızlığında rehberlik kişiyi motive edici bir rol üstlenmelidir . Öğrencilerin ailevi problemleri olabilir . Ya da çevreleriyle iletişimi zayıf olabilir . Bu gibi konularda rehberlik öğrencinin okulda başarısını arttırmaya yönelik bir tutum takınmalıdır .
Rehberlik ; kişinin üniversite yıllarında bile ihtiyaç duyabileceği bir alandır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nevruz kelimesinin anlamı

Nevruz: Bir isimdir. Farsça’dan gelmedir. Eski bir inanı ş a g ö re, y ı l ı n ve bahar ı n ilk g ü n ü kabul edilen ve do ğ an ı n yenid...