1 Ekim 2017 Pazar

İŞLETMELERDE BİLGİ AKIŞI GENİŞLİYOR

İŞLETMELERDE BİLGİ AKIŞI GENİŞLİYOR

İşletmelerde günlük bilgi akışı uzmanlara göre genişleme eğiliminde …


Yönetim bilgi sistemi bilgi alanına göre her gün gerek kamuda gerekse özel işletmelerde bilgi teknolojilerinin yoğun kullanımına bağlı olarak bilgi akışı artma eğiliminde. Şu anda tüm kamu ve özel alandaki işletmelerde gerek tavandan gerekse tabandan bilgi akışı yoğun biçimde artmakta.



Her gün yenileşen bilgi teknolojileriyle gitgide artan bilgi alışverişi işletmelerde çok yoğun bir ağ trafiğinin yaşanmasına neden oluyor. Günümüzde bilgi teknolojilerinin ürünlerinin çok sık değişmesiyle birlikte artık gerek cep telefonu gibi mobil iletişim sistemleri gerekse internet gibi bilgi alışverişinin sık yapıldığı ortamlar bilgilerin astlardan üstlere veya üstlerden astlara veya müşterilerden işletme çalışanlarına çok sık gitmesine neden oluyor.



Bilgi alışverişinin sık yapıldığı teknolojiler çok büyük bir hızla güncellenmekte . Özellikle cep telefonlarının çok hızlı değişimi teknolojinin getirdiği olanakların da artmasına neden oluyor. Mobil iletişim sistemleri de bu bakımdan çok büyük ilgiye mazhar olmakta.



İnternet teknolojisi de çok hızlı değişiyor. Microsoft ‘ un ürettiği teknolojileri sürekli yenilemesi de bilgi akışının sık sık yenilenmesine neden oluyor. Haliyle gerek kamuda gerekse özelde işletmelerin maliyetleri de sık sık artmak zorunda kalıyor.


Gerek bankaların internet teknolojileri gerekse mobil yardım ve iletişim hatları bu bilgi akışının arttığının en önemli kanıtları arasında. Her gün yenileşen teknolojiler sayesinde artık internet üzerinden gayet rahatça bankacılık işlemleri yapabiliyor ve de faturalarımızı ve borçlarımızı ödeyebiliyoruz.


Mobil iletişim sistemleri son dönemde sık sık değişiyor. Bu da sık sık cep telefonlarının modasının değişmesine ve yüklü cep faturalarıyla karşılaşmamıza neden olabiliyor. Mobil iletişim sistemlerinin değişim hızı 20.yy.daki teknoloji değişim hızını aşmış durumda. 20.yy.daki teknoloji, savaşlarla değişmek zorunda kalıyordu. Şimdi ise küreselleşen dünyanın ekonomik rantından ötürü çok daha hızlı değişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nevruz kelimesinin anlamı

Nevruz: Bir isimdir. Farsça’dan gelmedir. Eski bir inanı ş a g ö re, y ı l ı n ve bahar ı n ilk g ü n ü kabul edilen ve do ğ an ı n yenid...